Herman de Vries over liefde voor Maria

DRACHTEN - Ds. Herman F. de Vries, protestants predikant in Dokkum, heeft een boek geschreven met meditaties over Maria, de moeder van Christus. Hij schrijft ook Marialiederen en houdt al jaren lezingen over de betekenis van Maria. Op 25 oktober 2019 hoopt hij te komen vertellen hoe hij tot het schrijven van deze meditaties is gekomen tijdens een avond in de Rooms-Katholieke kerk in Drachten.

Met zijn boek wil ds. De Vries een bijdrage leveren in het grote werk van de oecumene, de ontmoeting tussen mensen met een verschillende achtergrond en afkomstig uit verschillende geloofstradities.

Welke betekenis heeft Maria voor kerk en gelovigen? Is er een brug te slaan tussen de Rooms-Katholieke Kerk en de kerken afkomstig uit de Reformatie? En is Maria die brug? Ook zal hij het gebed tot Maria - Ave Maria bespreken en toelichten.

Marialiederen

Medewerking wordt verleend door het kerkkoor. De bezoekers luisteren naar en zingen een aantal geschreven Marialiederen. Er is gelegenheid om ds. De Vries vragen te stellen. Iedere geïnteresseerde is van harte welkom.

Er zijn deze avond Maria devotionalia en Maria boeken te koop. Tevens kunt U de kunstwerken 'de geheimen van Maria' bewonderen. Er zal worden gecollecteerd voor de onkosten.

De Inloop is vanaf 19.00 uur en de start om 19.30 uur. Koffie en thee staan klaar.