Kampioenschap Tikkertje

DRACHTEN - Sport Fryslân organiseert samen met dertien gemeenten het Fries Kampioenschap Tikkertje. Vanaf deze week starten de voorrondes voor de startbewijzen voor de grote finale. Woensdag 18 december is de finale van het Fries Kampioenschap Tikkertje in Drachten.

Alle basisschoolleerlingen van deelnemende gemeenten in Friesland (groep 5 tot en met 8) mogen meedoen aan het evenement. Het FK Tikkertje vindt binnen plaats, in een grote sporthal met verschillende obstakels. Iedereen kan tegen elkaar uitkomen, één tegen één. Er wordt gespeeld op tijd. Binnen 25 seconden moet je je tegenstander hebben getikt. De beste tikker(s) uit de gemeente krijgen een ticket voor het Fries Kampioenschap Tikkertje. Dat wordt op woensdag 18 december georganiseerd in iSpace Sports de Waring in Drachten. Uit dertien Friese gemeenten strijden de winnaars daar om de titel 'Fries Kampioen Tikkertje'.

Het Fries Kampioenschap Tikkertje is een initiatief van Sport Fryslân en wordt gerealiseerd door buurtsportcoaches van de gemeenten Fryske Marren, Opsterland, Smallingerland, Noardeast-Fryslân, Achtkarspelen, Tytsjerksteradiel, Ooststellingwerf, Ameland, Leeuwarden, Heerenveen, Waadhoeke, Harlingen en Sudwest Fryslân.