Conservator Ant Wiersma, één van de figuren die tot leven komt bij het
Observeum tijdens de Coole Kids Nacht.
Conservator Ant Wiersma, één van de figuren die tot leven komt bij het Observeum tijdens de Coole Kids Nacht. Foto: Ingezonden

Coole Kids Nacht, lezing, spokentocht Observeum

BURGUM - Op vrijdag 25 oktober van 17.00 tot 22.00 uur, organiseert Observeum aan de Menno van Coehoornweg 9 in Burgum een 'Coole Kids Nacht' met als thema 'Night at the Museum' (naar de film).

Het museum staat in het schemerdonker met wat kleine sfeerlichtjes, en diverse figuren uit het museum komen 'tot leven'. De kinderen, kunnen als kleine 'nachtwakertjes' leren van de figuren in het museum. Dit zijn echte 'Coole' verhalenvertellers die een geheim delen uit de expositie van waaruit zij tevoorschijn komen. Ook is er een speurtocht door het museum en kan de jeugd zelf een draadfibula (middeleeuwse mantelspeld) maken. Daarnaast staan er vrijwilligers buiten met telescopen zodat er naar de sterren en planeten gekeken kan worden. Voor entreeprijzen zie www.observeum.nl.

Erik Drenth komt naar het Observeum in Burgum op dinsdagavond 29 oktober, om 20.00 uur. Zijn lezing Microlieten uit het Zuid-Nederlandse Mesolithicum: een typologische en chronologische exercitie, is voor deelnemers aan de werkgroep Steentijd. Microliet betekent letterlijk 'kleine steen'. Inloop vanaf 19.30 uur; ook niet-leden zijn welkom; 5 euro entree. (wegens beperkte stoelruimte, graag reserveren van tevoren bij info@observeum.nl).

Op vrijdagavond 1 november organiseert Observeum museum & sterrenwacht Burgum een spokentocht voor stoere jongens en meiden van 8 tot en met 12 jaar. Je beleeft dit avontuur in een groepje. Iedere groep start op een vaste tijd. Het is belangrijk dat je je tijdig aanmeldt (0511-465544). Je starttijd krijg je direct bij opgave. En je moet je een half uur daarvoor bij de kassa melden. Er kan weer volop gegriezeld worden. Kinderen betalen € 4,- en hun volwassen begeleiders €5,-. Tip: Trek oude kleren aan en neem geen waardevolle spullen mee.