Het mannenkoor Albatros komt naar Damwâld. Bekijk ook het filmpje van het koor via de ActiefPlus-app.
Het mannenkoor Albatros komt naar Damwâld. Bekijk ook het filmpje van het koor via de ActiefPlus-app. Foto: Ingezonden

Zingend naar de zondag met mannenkoor Albatros

DAMWALD - Op zaterdagavond 26 oktober wordt Zingend naar de zondag in de Gereformeerde Kerk de Ontmoeting aan de Foarwei 48 in Damwald georganiseerd. Deze keer is het bekende Groninger Christelijke Mannenkoor Albatros uitgenodigd om bezoekers te laten genieten van hoogstaande zangkunst in zowel de Nederlandse als de Russische taal.

Albatros, voortgekomen uit de gelijknamige sigarenfabriek in Nieuwe Pekela, werd opgericht in 1932. In de fabriek werkte veel personeel met een christelijke achtergrond en onder het werk zongen veel mannen, vaak sigarenmakers, psalmen en andere christelijke liederen. Dit leidde tot de oprichting van het koor.

De initiatiefnemers hadden niet kunnen bedenken waartoe het fabriekskoor van toen zou uitgroeien: een mannenkoor met zangers uit de wijde regio dat inmiddels tot de nationale top mag worden gerekend door kwaliteit, klasse, stijl en repertoire. Het koor staat onder leiding van dirigent Cas Straatman en de begeleiding op het orgel is in handen van Bouko Tiggelaar.

Tijdens deze avond zal het koor reguliere en bekende liederen zingen, maar ook diverse Russische liturgische liederen, zoals Bozje Nash, Amien en Mnogaja ljeta. You raise me Up, Hallelujah (Cohen) en King All Glorious staan ook op het programma.

Het belooft weer een geweldig evenement te worden met dit ruim zestig leden tellende koor uit buurprovincie Groningen. Uiteraard is er ook weer veel samenzang van bekende liederen uit onder andere Johannes de Heer. De presentatie is in handen van Ds. Gera den Dikken uit Drachten.


De avond begint om 19.30 uur en de toegang is gratis.