Het digi bites festival is een uitje voor het hele gezin.
Het digi bites festival is een uitje voor het hele gezin. Foto: Ingezonden

Gratis festival digi bites in dbieb

LEEUWARDEN - Met het festival digi bites, op 19 oktober, wil dbieb Leeuwarden het hele gezin laten kennismaken met verleden, heden en toekomst van digitalisering. Want in een steeds meer digitale wereld is het soms gemakkelijk verdwalen. Voor jong en oud zijn er doe-activiteiten, workshops, talks en demonstraties van allerlei technologische snufjes.

Digi bites draagt dit jaar de ondertitel 'van elpee tot pratende koelkast', wat ongeveer de tijdslijn aangeeft die deze dag bestrijkt. Zo kunnen ouders aan hun kinderen uitleg geven over apparaten uit hun jeugd en kunnen kinderen hun ouders meenemen in 'hun' toekomst. Van typemachine tot zelfrijdende auto's. Van 3D geprint voedsel tot draaischijftelefoon.

Naast heel veel informatieve talks en demonstraties, biedt digi bites veel vermaak. Zoals een speurtocht voor het hele gezin, langs apparaten van lang geleden en van nu. Daarnaast kun je een toekomstvoorspelling filmen, je cybersafety checken in de Cyber Escape caravan, je brein leren kennen met VR technologie en (met een knipoog naar de film 'Ghost') pottenbakken met een robot. Op het plein kun je plaats nemen in een Tesla om te ontdekken wat een auto zoal zelf kan.

De 'digi'taal' van de toekomst

Niet alleen tijdens digi bites, maar het hele jaar door kunnen kinderen regelmatig meedoen aan toffe workshops om te spelen met de digi'taal van de toekomst. Gratis en in alle vestigingen van dbieb.
Digi bites is gratis toegankelijk.

Meer weten over digi bites? Kijk op dbieb.nl/digibites.