De softbalsters van Drachten Diamonds. Het team zoekt nog nieuwe speelsters.
De softbalsters van Drachten Diamonds. Het team zoekt nog nieuwe speelsters. Foto: Ingezonden

Softbalsters Diamonds laten groei zien

DRACHTEN - Zondag speelden de softbaldames van Drachten Diamonds opnieuw twee wedstrijden in de noordelijke competitie. Er werd weer tweemaal verloren, maar er is een duidelijke groei te zien in de ontwikkeling van het nieuwe team.

In de eerste twee inningen konden de gasten van Northern Stars uit Leeuwarden tien keer scoren. Diamonds scoorde slechts twee keer door onder meer een honkslag van Mandy Noppe. In de daaropvolgende inning werd er agressief geslagen door de Drachtsters en sloegen Brigitta de Champs, Hester Smit, Vlin Rietema en Mandy Noppe vier honkslagen op rij. Door een ferme tik van Laura Heins kon Rietema nog scoren en werd de stand 4-13 in het voordeel van de dames uit Leeuwarden. In het vervolg van de wedstrijd ging het gelijk op, Diamonds scoorde nog driemaal, onder andere door een honkslag van Sanne Postuma, Northern Stars nog viermaal. Eindstand: 7-17.

Daarna stond de inhaalwedstrijd tegen koploper Caribe 2 op het programma. De uiteindelijke uitslag werd 5-15 in het voordeel van de koploper. Drachten Diamonds heeft de competitie afgesloten op de vijfde plaats. Op de foto, achter van links naar rechts: Laura Heins, Jelly Hoekstra, Mandy Noppe, Hester Smit, Laura Wolthuis. Voorste rij: Rieneke Kootstra, Vlin Rietema, Brigitta de Champs, Anneloes van Eijk en Sanne Postuma.