Een van de nieuwe geautomatiseerde productielijnen bij VDM.
Een van de nieuwe geautomatiseerde productielijnen bij VDM. Foto: Ingezonden

VDM Woningen toont duurzame durf met opening vernieuwde fabriek

DROGEHAM - VDM Woningen in Drogeham opende donderdag haar compleet vernieuwde fabriek voor haar relaties. Burgemeester Oebele Brouwer van de gemeente Achtkarspelen en de Friese energiecommissaris Bouwe de Boer waren aanwezig bij de officiële openingshandeling.

De vernieuwde fabriek is voorzien van geïsoleerde gevels en daken om zo weinig mogelijk energie te verbruiken in de koude winterdagen. Op de daken zijn bovendien 3.200 zonnepanelen geïnstalleerd en in de fabriek staan twee nieuwe geautomatiseerde productielijnen. De twee nieuwe geautomatiseerde productielijnen geven extra ruimte in de productiecapaciteit. Eind dit jaar volgt nog een derde geautomatiseerde productielijn. Met deze investeringen kan VDM Woningen de gestage groei van de afgelopen jaren doorzetten. "De precisie, nauwkeurigheid en efficiëntie waarmee de productielijnen produceren is erg hoog", zo geeft algemeen directeur Jan van der Meer aan.

Burgemeester Oebele Brouwer van de gemeente Achtkarspelen verrichte enthousiast de openingshandeling: "Het is een goed teken dat werkgevers binnen onze gemeente blijven innoveren en klaar zijn voor de toekomst."

Tijdens de opening presenteerde VDM Woningen voor het eerst haar nieuwste innovatieve woonconcept aan het grote publiek. De VDM NEXT is een kleine, all-electric woning als oplossing voor het groeiende aantal eenpersoonshuishoudens. Deze woning is met name geschikt voor woningcorporaties en beleggers.