Het bestuur van TSO neemt de 
officiële Padel-bondsvlag in
ontvangst.
Het bestuur van TSO neemt de officiële Padel-bondsvlag in ontvangst. Foto: Ingezonden

Padelbanen en playground TSO officieel open

SURHUISTERVEEN - Wethouder Jouke Spoelstra heeft vrijdag de officiële opening verricht van het vernieuwde tennispark van tennisvereniging TSO.

Sinds 2009 heeft de tennisvereniging uit Surhuisterveen de beschikking over een prachtig tennispark aan het Blauknopke in Surhuisterveen. In de avonduren worden de banen intensief gebruikt. Maar overdag is er volop ruimte om meer gasten op het park te verwelkomen.

In 2017 heeft TSO een intentieverklaring met de gemeente getekend met als doel: samen werken om ouderen te activeren tot sportbeoefening. Op dit moment wordt verder samengewerkt met alle basisscholen in Surhuisterveen, het voortgezet onderwijs in Surhuisterveen, het reïntegratiebedrijf DOARP en fysiotherapie Surhuisterveen-Harkema.

De samenwerking met onder andere de scholen heeft geleid tot het inrichten van een multifunctionele playground, waarop men kan voetballen, volleyballen en basketballen. Ook is een klimwand aangebracht. Naast de playground in een mini-tennisveld en liggen twee padelbanen. Padel wordt als dubbelspel gespeeld in een kooi van tien keer bij meter en lijkt veel op tennis. Padel groeit en zal dat de komende jaren blijven doen, is de verwachting. Er zijn steeds meer verenigingen waar men padel beoefent. Inmiddels is TSO begonnen met de organisatie van een padelochtend, zijn er padeltrainingen in modulevorm en gaat er binnenkort een toss-avond en interne padel-clubcompetitie van start. Heeft dit uw interesse gewekt? Stuur dan een mailtje naar admin@tsotennis.nl