De muzikanten van Looft den Heer.
De muzikanten van Looft den Heer. Foto: Ingezonden

Muzikanten Looft den Heer naar Polen

BOORNBERGUM - Muziekvereniging Looft den Heer uit Boornbergum gaat van 18 tot en met 22 oktober naar Katowice in Polen om daar een aantal concerten te geven, onder leiding van dirigent Jappie Dijkstra.

Op vrijdag wordt er 's avonds een concert gegeven in de Music School waar ook Poolse kinderen gaan meespelen met Fanfare Looft den Heer. Op zaterdag worden er workshops gegeven in de Zaleze primary school en 's avonds is er een concert samen met het Orkiestra Deta Katowice in de House of Culture.

's Zondags gaan ze een concert geven in de St. Anna Church, Maandag staat een concert op het programma met aansluitend een workshop in de Primary School. 's Middags gaan ze een bezoek brengen aan Auschwitz, waarna ze dinsdag weer huiswaarts keren. De koorleden gaan met ongeveer 50 personen richting Polen met het vliegtuig, ook de aanhang mag mee. De instrumenten gaan met een klein busje richting Katowice. Vijf jaar geleden is de muziekvereniging naar Litouwen geweest, dat heeft veel indruk gemaakt.