Takostu, wereldkampioen Marsparade, is één van de acts op Proud on 
Stage in De Lawei.
Takostu, wereldkampioen Marsparade, is één van de acts op Proud on Stage in De Lawei. Foto: Ingezonden

Theatershow Proud on Stage in De Lawei

DRACHTEN - Proud on Stage is een theatershow met 17 acts van wereldniveau. Het publiek krijgt op zaterdag 26 oktober in Theater De Lawei een programma vol show, muziek, zang en dans voorgeschoteld. Er staan tijdens het totaaltheaterspektakel bijna 400 castleden, waaronder de bekende zangeres Do én vijf wereldkampioenen op de theatervloer.

De organisatie strikte onder andere Oxygen Dancecrew (Wereldkampioen Hiphop) en popkoor Dekoor Close Harmony (Wereldkampioen Jazz & Pop). Ook is er een lang optreden van zangeres Do, die wordt begeleid door de Jouster Fanfare. Ze zingt ook een duet met Pieter van der Zweep. Daarnaast doen er een aantal top-showkorpsen mee. Zo zijn er flitsende optredens van Pasveer (Wereldkampioen show), Takostu (wereldkampioen Marsparade), FloraBand Rijnsburg (wereldkampioen Mars) en DVS Katwijk. De opening is een samenwerking van Traditional Collective, Dansen in Friesland, T-Brass Sneek en zangeres Jody Berghuis.

Bijzonder wordt het optreden van Advendo Slag en Vlag. De Sternse Slotlanders uit Franeker en NFPC Dokkum geven een demonstratie van het nieuwe fenomeen 'drumbattle'. De Jouster Fanfare is samen met Dekoor en Advanced Winterguard (Advendo Sneek) onderdeel van de bijzondere slotact. Proud on Stage wil het publiek laten ervaren op welk werelds niveau talentvolle amateurkunstenaars in Friesland en de rest van Nederland musiceren, performen, zangen en dansen. Tijdens deze editie staan dus vijf wereldkampioenen op het podium, samen met professionele artiesten. Tijdens de show ontstaan unieke en verrassende crossovers. Op zaterdag 26 oktober kun je om 14.30 en 19.30 uur naar Proud on Stage. Er zijn voor beide voorstellingen nog kaarten beschikbaar. Die koop je via www.lawei.nl of via de website www.proudonstage.nl.