The Dire Straits Experience brengt de muziek van The Dire Straits opnieuw tot leven.
The Dire Straits Experience brengt de muziek van The Dire Straits opnieuw tot leven. Foto: Steve VS

The Dire Straits Experience (UK)

LEEUWARDEN - The Dire Straits Experience doet met hun Europese tournee wederom Leeuwarden aan. In 2016 speelden ze al voor 1800 man in een bomvol WTC Expo en nu zijn ze terug voor een exclusief concert in De Harmonie te Leeuwarden op 29 november.

Voor de enorme schare trouwe fans leek het wel het einde van de wereld toen The Dire Straits in 1995 hun optredens staakten. Maar dankzij diezelfde bevlogen liefhebbers is de muziek van de razend populaire rockformatie meer levend dan ooit tevoren. De roep om songs uit het muzikaal universum dat The Dire Straits nalieten, is onverminderd groot, ook bij de jongere generaties. 'The Dire Straits Experience' geeft gehoor aan die roep. Dire Straits bandlid Chris White en zes wereldklasse muzikanten maken deel uit van de band die de parels uit het oorspronkelijke repertoire ten gehore brengen. Sultans of swing, Money for nothing, Private investigations, the legend is alive!

Ze stonden onlangs in een bomvol Carré en gaven twee uitverkochte concerten in het beroemde Olympia theater Parijs. De komende periode toert The Dire Straits Experience naar Helsinki, Praag en Moskou.

Zaal open: 19.30 - Voorprogramma 20.00 uur - Dire Straits Experience: 20.45 concertduur: c.a. 135 minuten - Sta-concert
Tickets: www.harmonie.nl