Sjoerd Lampers toont een deel van de ruime collectie
kinderschoenen.
Sjoerd Lampers toont een deel van de ruime collectie kinderschoenen. Foto: Actief Media

Goede kinderschoenen bij Lampers

BURGUM - Als kinderen nieuwe schoenen nodig hebben is het verleidelijk om die felgekleurde sportschoenen te halen waar ze al langere tijd om zeuren. Schoenenexpert Sjoerd Lampers van Lampers Schoenen waarschuwt ouders om niet te lichtvoetig te denken over schoenen 'voor de kids'. "Verkeerde schoenen bij kinderen kunnen zorgen voor vergroeiingen waar ze hun hele leven last van houden."

"Sportschoenen zijn bedoeld om een paar uren per week op te sporten, niet om een hele dag op te lopen." Lampers vergelijkt het met lopen op het strand. Als je op blote voeten op droog strandzand loopt, zakken je voeten weg. Je kunt gemakkelijker op het natte zand lopen, omdat je dan meer ondersteuning hebt. Ook een voetbed in een schoen moet voldoende ondersteuning bieden."
Regelmatig krijgt Lampers kinderen in de winkel met vergroeiingen door verkeerd schoeisel: "Bijvoorbeeld kinderen met platvoeten, waardoor ze later rugklachten kunnen krijgen. Of de kleine teen is half over de tweede teen gegroeid door te smalle schoenen."

Gelukkig heeft Lampers kinderschoenen in het assortiment die hip zijn én goed voor de jonge kindervoet. "Wij adviseren graag welke schoenen geschikt zijn voor de voeten van uw kind. Iedere voet is verschillend en ook een goede schoen moet natuurlijk in de goede maat gedragen worden. Kom gerust langs in de winkel!"

Lampers Schoenen | Schoolstraat 24, 9251 EC Burgum | 0511 461 508 | www.lampers.nl