De lopers van de Wetter- en Willerun bij de start.
De lopers van de Wetter- en Willerun bij de start. Foto: Pruis fotografie

Eerste Wetter- en Willerun groot succes

BURGUM - De eerste Wetter- en Willerun, georganiseerd onder de vlag van de Stichting Wetter- en Willepark, is zondag onder grote belangstelling succesvol verlopen. Het was fris maar droog en de loop trok uiteindelijk dan ook liefst 86 lopers die verdeeld over 5 en 9 kilometer een prachtige route door en rond het park aflegden.

Zij werden door een enthousiaste Cambuur-trainer Henk de Jong weg-'geschoten'. Eerder had De Jong al het startschot gelost voor een speciale 'Elfsteden'-sponsorloop waar 93 kinderen aan meededen. Na elf rondjes over de ijsbaan en evenzovele stempels op hun stempelkaart, konden alle kinderen hun felbegeerde 'Elfstedenkruisje' halen bij de stand van FC Burgum.

Winnaars 5 en 10 kilometer

De 5 kilometer werd gewonnen door Cor Visser uit Mûnein in een tijd van 17 minuten en 13 seconden. Snelste dame op deze afstand was Wilma Bottema uit Leeuwarden. Zij legde de afstand af in een tijd van 19 minuten en 10 seconden. De 9 kilometer werd een prooi voor Folkert Visser uit Burgum. Hij finishte in een tijd van 32 minuten en 7 seconden.

Sandra Schievink uit Burgum trok met 42 minuten en 47 seconden de winst bij de dames naar zich toe. Uit handen van Michelle Melessen van de organisatie kregen de vier winnaars een stijlvolle glazen bokaal uitgereikt. De opbrengsten van de Wetter- en Willerun gaan dit jaar naar FC Burgum. Hoe hoog deze opbrengst is, was op het moment van ter perse gaan van deze krant nog niet bekend.