Bezoek het weekend van de wetenschap bij jou om de hoek!

LEEUWARDEN - Op 5 en 6 oktober vindt het Weekend van de Wetenschap plaats. Ook in de provincie Fryslân zetten organisaties hun deuren open voor publiek. Zij laten zien hoe wetenschap en technologie onderdeel zijn van hun werk en dat Europese subsidie dit stimuleert. Je bent van harte welkom om te komen kijken, ervaren en ontdekken wat Europees geld mogelijk maakt bij jou in de buurt!

Breng in Leeuwarden een bezoek aan de escaperoom van Friesland Boeit. Probeer zelf te ontsnappen maar neem ook een kijkje achter de schermen en ontdek hoe zo'n escaperoom is opgebouwd. Of bezoek de serious games studio van Grendel Games in Blokhuispoort. Je kunt zelf gamen of leren hoe een game gemaakt wordt. De Academie van Franeker verzorgt een college over de Franeker Universiteit en een rondtocht langs de oude universiteitsgebouwen, de voormalige 'hortus botanicus' en de oudste studentenkroeg van Nederland. Ook bij BIOND in Bolsward kun je een kijkje nemen achter de schermen waarbij meerdere bedrijven de handen ineen hebben geslagen voor Friese boeren. Maak kennis met de vele innovaties en bijzondere ideeën van deze onderzoekers. Kortom; er is genoeg te beleven!

Europa om de hoek is trotse partner van het Weekend van de Wetenschap. Benieuwd welke projecten er nog meer te bewonderen zijn? Ga dan naar www.europaomdehoek.nl/wvdw.