Smallingerland in zee met Actief Media

DRACHTEN / BURGUM – Met ingang van deze week publiceert de gemeente Smallingerland wekelijks een pagina met mededelingen in de editie Zuid van Weekblad Actief. Die verschijnt in de gemeenten Smallingerland en Achtkarspelen en een klein deel van Opsterland. Uitgeverij Actief Media en de gemeente zijn dit overeen gekomen.

De gemeente is gestopt met het uitgeven van het huis-aan-huisblad Breeduit per 1 oktober. Dat besluit werd mei dit jaar genomen. Daarop dienden de raadsfracties PvdA en D66 een motie in met het verzoek om de bekendmakingen te blijven publiceren in een papieren krant. Om de dienstverlening voort te kunnen zetten voor inwoners die niet digitaal onderlegd zijn, is gezocht naar een uitgever die dit op zich wil nemen. Er is onderhandeld met een aantal uitgeverijen. Actief Media kwam als 'winnaar' uit de bus en publiceert wekelijks een pagina van de gemeente Smallingerland. Naast de bekendmakingen in de krant blijft de gemeente communiceren via brieven, folders, maar ook via hun website en social media kanalen.

Bovendien maakt Actief Media naast de papieren krant ook gebruik van digitale media: op internet (www.actiefonline.nl), op Facebook en Twitter, én met de eigen ActiefPlus-app, waarmee filmpjes te zien zijn op uw (moderne) mobiele telefoon. Ook de gemeentelijke bekendmakingen zullen in de digitale pdf-versie op www.actiefonline.nl geplaatst worden.