Waterpolo DraGor

RIJSSEN - Zaterdag mochten de waterpoloheren van DraGor uit Drachten weer los in de tweede klasse tegen een geroutineerde tweedeklasser, de Mors.

De stand na de eerste periode werd 4-3. De tweede periode werd een ander spelletje. Door de nieuwe regel met vrije bal kreeg DraGor veel contra's tegen. Dit was ook terug te zien in de stand: 9-3. De derde periode werd dynamisch waardoor er ruimte vrij kwam. Er werden betere kansen gecreƫerd. De stand was 13-6.
In de vierde periode waren er kansen, maar het mocht niet baten. Eindstand 15-8. Doelpunten: Mitchell van den Adel 3, Magchiel Groen 2 en Johan de Haan, Sasker van Schuppen, en Gerlof Huntelerslag allen 1. Zaterdag is de eerste wedstrijd in thuisbad de Welle voor de Drachtsters. Om 19.20 uur tegen Orca uit Leeuwarden.

De dames van DraGor speelden hun eerste wedstrijd van het seizoen in thuisbad De Welle tegen Azuro uit Delfzljl. In de tweede periode wisten Marissa Homma, Amarens Gaikema, Pepi Hoitinga en Maaike de Boer het vijandige doel te vinden. Azuro scoorde vier keer, wat de stand op 5-6 bracht. In de derde periode wist Maaike de Boer nog drie keer het doel te vinden, maar Azuro scoorde ook drie keer. De laatste periode ging moeizaam. Hierdoor liep Azuro verder uit. Eindstand 8-12 voor Azuro.