Drachtster korfballers aan kop

DE HOEVE - Drachten/Van der Wiel won zaterdag met ruime cijfers van De Hoeve. Via een 6-15 ruststand werd het een uitslag van 13-35. Hiermee behoudt Drachten de koppositie in de landelijke KNKV-overgangsklasse A.

In een regenachtige wedstrijd begon Drachten matig aan de wedstrijd tegen hekkensluiter De Hoeve. Na vijf minuten stond het datnook met 3-1 achter. Hierna volgde een goede serie doelpunten, zodat Drachten halverwege de eerste helft op een 4-10 voorsprong stond. Drachten kwam beter in de wedstrijd en was vastberaden om de wedstrijd voor rust al in het slot te gooien. Dit gebeurde ook met een ruststand van 5-16.

In de eerste helft had De Hoeve het vertrouwen op een goede afloop al verloren. De Hoeve werd de tweede helft compleet weggespeeld. Drachten zette de doelpuntenregen van voor de rust door en liep nog verder uit naar 5-23. Na tien minuten wist ook De Hoeve eindelijk weer eens te scoren. Met nog tien minuten op klok maakte Jennie Terpstra het dertigste Drachtster doelpunt, met een strafworp. De ploeg van trainer Michel Daling behoudt de koppositie in de overgangsklasse A. Zaterdag komt OWK uit Oostwold op bezoek. De scores voor Drachten: Jennie Terpstra 7, Wim Braam 6, Ilse van der Meulen 5, Siemen Jan Miedema 5, Welmoed Bauer 5, Wilfred Oostra 3, Doenja Payer 2 en Jenmar de Graaf 2.