TFS pakt derbywinst op Harkema

DRACHTSTERCOMPAGNIE - Afgelopen weekend hebben de korfballers van TFS uit Drachtstercompagnie een terechte overwinning geboekt op KV Harkema. Er werd afgefloten bij 19-12 in het voordeel van het team van trainer/coach Evert Bron.

TFS begon voortvarend door al snel een 2-0 voorsprong te nemen. In het beginstadium konden de Harrekieten nog enigszins aanhaken door de 2-1 en de 4-2 te scoren. Hierna kwam TFS op stoom en wist door onder andere een mooie uitstartbal van Willem Visser en doelpunten van Foppe Nicolai de ruststand op 9-3 te bepalen. Na rust liep TFS meer uit door een snelle goal van Jildou van der Vee. Ook wist invalster Janke Aans nog haar doelpunt mee te pikken. Na het achtste doelpunt van Monique Postma stokte het scoren van TFS in de laatste vijf minuten: 19-12 eindstand.