Quick'21/V&V steviger aan kop

HARDENBERG - Het vlaggenschip van Quick´21 en V&V speelde zaterdag in Hardenberg voor een confrontatie met Juventa 1 en kwam als winnaar uit de strijd.

De korfbalploeg van trainer Nico Kraan begon voortvarend aan de wedstrijd en pakte meteen een voorsprong. Echt los kwam de ploeg eerst niet, totdat Stan Kleinhuis en Hilly van der Wal voor een driepunts-voorsprong tekenden. Door enkele foute keuzes pakte Juventa echter brutaal de voorsprong dankzij vier doelpunten op rij. Uiteindelijk maakte Teije Blauw de gelijkmaker, zodat er met een magere 7-7 gerust werd.

Ook na rust vocht Quick'21/V&V tegen de weersomstandigheden, wat leidde tot verscheidene foute keuzes in de aanvalsopbouw. Enkele spelers van de combinatieclub uit Oudega en Garyp hadden het vizier op scherp, zodat een semi-comfortabele voorsprong op het scorebord kwam: 9-13. Toen de Hardenbergers bij 10-13 wellicht nog hoop kregen in een eindsprint, was daar invaller Romke Kooistra met een belangrijk afstandsschot dat de wedstrijd vrijwel in het slot gooide: 10-14. De eindstand was 11-15.
Door deze winstpartij verstevigt Quick'21/V&V de koppositie in de eerste klasse. Zaterdag wordt er thuis gespeeld tegen Wêz Handich/DOW. Dit belooft een spannende pot te worden voor de bovenste plaatsen, aangezien de ploeg uit Rottevalle en Eastermar met één verliespunt achter de groen-witten staat. De wedstrijd begint 15.30 uur in Oudega.