Vele kinderen gingen de uitdaging aan, afgelopen zaterdag.
Vele kinderen gingen de uitdaging aan, afgelopen zaterdag. Foto: Marco Kalmijn

Geslaagde elfde survival FCJT

LEEUWARDEN - Elk jaar weer erg druk, elk jaar weer veel kinderen als deelnemers, elk jaar weer voldoende vrijwilligers en erg mooi. Zie hier een prachtige survivalmiddag bij Copini Buitensport bij De Grote Wielen, afgelopen zaterdag. Het FCJT organiseert veel voor kinderen tussen ongeveer 6 en 12 jaar en deze dag is toch wel één van de leukste. Het zware parcours werd door de bijna 250 kinderen en de begeleiders volbracht ondanks de fikse regenbuien.

Wethouder Gelbrig Hoekstra opende rond 14.00 uur de middag en de ruim 200 kinderen gingen in twee delen onderweg: een deel naar de paintball, en een deel het survivalparcours in. De kinderen kwamen meerdere onderdelen tegen die uithoudingsvermogen, spierkracht en meer vroegen. Bij de één ging het dan ook beter dan bij de ander. Erg mooi waren 'de natte' onderdelen. Boven water (of blubber) hangend en dan vooruit zien te komen, op zich niet erg maar wel zwaar en de grote kans om flink vies te worden. De hindernis 'onder de brug door' is altijd mooi. Niet zozeer is de kracht hier belangrijk maar juist timing en evenwicht. Een aantal keren ging het dan ook mis. Het heerlijk verkoelende (of koude) water was dan de plek waar je uit kwam. Natuurlijk ging het de meeste keren gewoon goed, voor veel kinderen was het niet de eerste keer dat ze deze tocht volbrachten.

Toen de jeugd en de begeleiders aan de finishlijn kwamen waren zeker de kinderen best wel moe en vies. Dat vieze was geen probleem. Er is daar een prima douchegelegenheid en aan de overkant van de straat is het haventje met de steigers. Wat doe je dan, je bent toch al nat en dan spring je daar natuurlijk het water in. De jeugd had er in ieder geval veel plezier aan.