Jorrit Terpstra van Buitenpost (blauw shirt) verwikkeld in een fel duel.
Jorrit Terpstra van Buitenpost (blauw shirt) verwikkeld in een fel duel. Foto: Hans Zwamborn

VV Buitenpost onderuit tegen Flevo Boys

EMMELOORD - Voetbalvereniging Buitenpost moest zaterdag zijn meerdere erkennen in VV Flevo Boys: 4-0. Een geflatteerde uitslag, want de Blauwkes waren zeker niet kansloos. In de eerste helft scoorde de thuisploeg één keer.

In de tweede helft nam Buitenpost meer risico op jacht naar een goed resultaat en kon Flevo Boys uitlopen naar een grote zege. "Dit was geen slechte wedstrijd van ons. We hebben kansen gecreëerd en speelden aardig goed aan de bal. Alleen zijn onze fouten genadeloos afgestraft", vatte Buitenpost-trainer Jasper Bouma samen. Door het verlies passeert Flevo Boys Buitenpost op de ranglijst en houden de Blauwkes met 4 punten uit 5 wedstrijden nog twee ploegen onder zich. Buitenpost begon goed aan de wedstrijd, maar na een klein kwartier was de eerste grote kans voor Flevo Boys. In de volgende aanval kwam door een verdedigende fout Timon Rorije vrij voor de goal en nu was keeper Kevin van der Meulen kansloos: 1-0.

Doordat Rorije vroeg in de wedstrijd uit het niks de 1-0 maakte, liep Buitenpost snel achter de feiten aan, zag ook trainer Jasper Bouma. "We hadden het toen een kwartier lastig. Daarna hadden we moeten scoren via Rik Weening. Zij treffen doel en wij niet. Dat was het verschil. Had Rik gescoord, dan was de wedstrijd gekanteld." Zaterdag speelt Buitenpost een thuiswedstrijd tegen Swift uit Amsterdam, de nummer 2 van de ranglijst.