Basketballers Penta koploper na winst

SNEEK - Voor de basketbalwedstrijd vrijdagavond waren Penta uit Drachten en Menhir beide ongeslagen. Na afloop nam Penta de overwinning (55-59) en de koppositie mee naar Drachten.

De toeschouwers in Sneek zagen een bloedstollend spannende wedstrijd, die steeds gelijk opging. Via 31-30 bij rust, liep Penta uit tot 47-56 halverwege het vierde kwart. Penta dacht al gewonnen te hebben, maar de Snekers vochten zich terug. Martijn Wielinga gooide in de slotfase, met 55-57 op het bord, de wedstrijd op slot met 2 geslaagde vrije worpen. De dames van Penta waren minder succesvol, uit in Groningen, tegen Scylla 3. Tot 40-39 in het derde kwart was het spannend. Toen leek de energie op bij de Drachtsters. Binnen enkele minuten liep Scylla uit naar 48-39. In het vierde kwart kwam Penta er niet meer aan te pas. Eindstand 59-41.