Het Observeum heeft momenteel een tentoonstelling over de eerste maanlanding.
Het Observeum heeft momenteel een tentoonstelling over de eerste maanlanding. Foto: Ingezonden

Week van de Wetenschap en Coole Kids Nacht in Observeum in Burgum

BURGUM - Van 23 september tot en met 4 oktober is Observeum museum & sterrenwacht Burgum gesloten. De sterrenwacht krijgt nieuwe vloerbedekking in hemelse sferen. Op zaterdag 5 oktober heropent het Observeum met een klapper: het Weekend van de Wetenschap.

Het Weekend van de Wetenschap wordt gevuld met allerhande leuke proefjes rond de zwaartekracht. Wil je weten wat je weegt op de maan? Klim dan op onze zwaartekracht gemanipuleerde weegschaal. Doe een aantal leuke proefjes of kijk naar een korte film over zwaartekracht. Een onderwerp dat prachtig aansluit op de tentoonstelling over de eerste maanlanding 50 jaar geleden.

En op vrijdag doet het Observeum mee aan de Coole Kids Nacht. Het thema is 'Night at the Museum' (naar de film). De kinderen kunnen als kleine 'nachtwakertjes' leren van de figuren in het museum.

Het museum is gehuld in het donker met wat kleine sfeerlichtjes, en diverse figuren uit het museum komen 'tot leven'.

Ook is er een speurtocht door het museum en kan de jeugd zelf een draadfibula (middeleeuwse mantelspeld) maken. Daarnaast staan er vrijwilligers buiten met telescopen zodat er naar de sterren en planeten gekeken kan worden.

In het planetarium zijn live-shows te zien als het niet helder genoeg is om met de telescopen buiten te staan.