Nipte korfbalwinst Flamingo's

BUITENPOST - De korfballers van Flamingo´s uit Buitenpost en Leeuwarden snakten naar een overwinning. Lang was er sprake van evenwicht, maar in de slotfase trok de thuisploeg met 11-10 de overwinning naar zich toe.

Op slag van rust vond Herman Pilat met een afstandsschot de korf, waardoor Flamingo's een 9-8 voorsprong nam. In de tweede helft werd het spelbeeld er niet beter op. De Leeuwarders vochten zich terug tot 9-10. Flamingo's toonde genoeg aanvalskracht maar het afronden was minder. Pas in de laatste fase lukte het Martein Visser om de gelijkmaker 10-10, te produceren. Vervolgens was de ingewisselde Ronald Algra het goudhaantje: 11-10. Scores Flamingo's: Wieger van der Wolf (2), Herman Pilat (2), Martein Visser (2), Joukje Stuursma, Thea Baas, Marrit Postma, Tjerk Hamstra, Ronald Algra.