V.l.n.r: Richard Ter Borg, Bart van der Zant en Frank van Dijk.
V.l.n.r: Richard Ter Borg, Bart van der Zant en Frank van Dijk. Foto: Marit Anker

Gratis kunsttaxatie in Studio Dok

DOKKUM - Kunsthandelaar, taxateur en galeriehouder Richard ter Borg komt naar Dokkum voor een gratis kunsttaxatie op zondag 6 oktober (koopzondag) van 12.00 tot 16.00 uur.

Samen met Han Steenbruggen (directeur/conservator) van museum Belvédère en Frank van Dijk (vormgever Byfrank) gaat Ter Borg in Studio Dok schilderijen en andere kunstvormen kosteloos taxeren. "Een mooie kans voor mensen die meer willen weten over hun kunstwerk en hoeveel dit waard is", zegt Ter Borg.

"We zijn verheugd over de komst van Ter Borg naar Dokkum", zegt Bart van der Zant, die de ruimte in Studio Dok beschikbaar stelt voor de taxatie. "Het geeft mensen de gelegenheid met een kunstwerk onder de arm naar Dokkum te komen om het gratis te laten taxeren door een professional."

Wanneer het werk van enige waarde is, dan kan het ook worden geveild via Galerie Ter Borg.

Bij Studio Dok in het centrum van Dokkum hoopt Ter Borg nog onbekende parels onder ogen te krijgen: "Veel werk hangt misschien al generaties lang bij mensen thuis. Het zal je maar gebeuren dat net dat ene schilderij meer waard is dan je had kunnen vermoeden."

Studio Dok Interieur (voorheen Van Sinderen interieurs) is gevestigd aan de Kerkstraat 2A in Dokkum.