De deelnemers van de  Bikkel 
Survivalrun  stuiten op pittige 
hindernissen.
De deelnemers van de Bikkel Survivalrun stuiten op pittige hindernissen. Foto: Humphrey Paap

Bikkel Survivalrun in Leeuwarden op 6 oktober

LEEUWARDEN - Stichting Survival Friesland is inmiddels druk bezig met het organiseren van de jaarlijks terugkerende Bikkel Survivalrun. Voor deze zesentwintigste editie op zondag 6 oktober heeft de organisatie de handen ineen geslagen met een nieuwe hoofdsponsor, Technieker Detachering uit Drachten.

De organisatie is erg blij om deze naam aan deze survivalrun te mogen verbinden. Circa 1600 deelnemers zullen hun kracht, uithoudingsvermogen en sportiviteit testen op de diverse parcoursen in recreatiegebied De Groene Ster, oostelijk van Leeuwarden.

Voor de recreatieve loper is er een parcours van 5,5 kilometer. De meer getrainde deelnemers kunnen helemaal los gaan op het parcours van 8 kilometer, of het 12 kilometer-parcours met maar liefst 34 pittige hindernissen.

Dit evenement is niet alleen een belevenis voor de sporters, ook voor het publiek is er genoeg te zien. Er is een fietsroute langs het parcours. Op de routekaart, die verkrijgbaar is op het start/finish-terrein, staan de meest spectaculaire hindernissen duidelijk gemarkeerd.

Vanaf 10.00 tot 13.30 uur zal om de drie minuten een groep deelnemers van start gaan. De laatste deelnemers moeten voor 16.00 uur finishen. Tot dan is het een ware belevenis bij de eindhindernis, waar de vermoeide deelnemers uw aanmoediging goed kunnen gebruiken.
Kijk voor meer informatie op bikkelrun.nl of volg de Stichting Survival Friesland op Facebook.