Drie shantykoren in Boornbergum

BOORNBERGUM - Zaterdagavond 5 oktober komen er maar liefst drie shantykoren naar Boornbergum. In het dorpshuis it Bynt zingen de Brêgesjongers uit Opeinde, de Peijesjongers uit Drachten en de Piipegaeltsje Sjongers uit Rottevalle elk hun eigen repertoire vanaf 19.30 uur.

Drie verschillende koren qua uitvoering, maar allemaal met hetzelfde doel: het zingen van shanty's, zeemansliederen en folksongs in het Nederlands, Engels en vooral ook in het Fries.

Sinds het skûtsjejier in 2013 organiseert de Stichting Shantyfestival Smallingerland één keer per twee jaar een groot shantyfestival met 12 tot 15 shantykoren in het Centrum van Drachten. Volgend jaar september vindt de vijfde editie plaats. Daaraan voorafgaand treden de drie organiserende koren uit Smallingerland op tijdens een gala-avond in één van de thuislocatie's van de koren.

Nu is er voor het tussenjaar waarin er geen festival gepland gekozen voor een shantyconcert met de drie koren uit Smallingerland. Voor de locatie is viel de keuze op het dorpshuis 'it Bynt' aan de Westerbuorren in Boornbergum.

Deze avond wordt mede mogelijk gemaakt door de Jan Roelof Geertsma stichting en de jaarlijkse Raboclubsponsoractie. Iedereen is van harte welkom, kom er geniet mee. De entree is vrij.

Info van de koren: www.peijesjongers.nl www.piipegaeltsje-sjongers.nl www.bregesjongers.nl