Kunst in gemeentehuis Achtkarspelen

BUITENPOST - Van 2 oktober tot en met 30 december exposeert de Drachtster kunstenaar Bert Wieldraaijer in het gemeentehuis van Achtkarspelen. De kleurrijke doeken tonen beelden uit zijn fantasie waarin mens en dier veelvuldig voorkomen.

Er is veel belangstelling voor het werk van Bert Wieldraaijer. Zijn werk wordt regelmatig getoond in ziekenhuizen, revalidatiecentra en zorginstellingen. "Mensen zien er van alles in. Ik schilder mensen en dieren in allerlei situaties en hoedanigheden. Er zijn ook werken bij met een speciale betekenis." De van oorsprong uit Enschede afkomstige, maar in Drachten gewortelde, autodidactische schilder heeft een heel eigen, beetje stripachtige stijl ontwikkeld. De figuratieve, strakke en soms geabstraheerde afbeeldingen werkt hij uit met acrylverf op papier of doek en meestal op redelijk formaat. Hij liet zich onder andere inspireren door Pablo Picasso, Corneille Guillaume Beverloo (Corneille) en Keith Haring. Op de vraag hoe hij zijn stijl zou omschrijven, antwoordt hij: "Absurd en Naïef". In 2008 exposeerde Wieldraaijer in Museum Smallingerland (nu Museum Dr8888). Een van de grotere doeken werd door hen aangekocht.

De expositie in het gemeentehuis in Buitenpost wordt op woensdag 2 oktober om 16.00 uur feestelijk geopend door Jaap Bruintjes, voormalig directeur Museum Smallingerland. Publiek is daarbij van harte welkom. Daarna is de expositie te bezichtigen tijdens reguliere openingstijden van de gemeente. Bezoekadres: Stationsstraat 18, 9285 NH Buitenpost. Informatie is te vinden op de websites van de gemeente www.achtkarspelen.nl en organisator Stichting Keunstkrite, www.keunstkrite.nl