Zwaagwesteinde pakt punt: 3-3

DE WESTEREEN - Voetbalvereniging Zwaagwesteinde heeft zaterdag aan de seizoensopener een punt overgehouden. Een resultaat waar het eigenlijk de gehele wedstrijd niet naar uitzag tegen een beter voetballend SC Stiens. Maar omdat de gasten verzuimden het duel te beslissen, leverde het doelpunt van invaller Jilt Venema in de laatste minuut toch nog een punt op.

Na de 1-3 achterstand in de tweede helft kreeg Zwaagwesteinde toch ook plots kansen. Jan Eisma kon alleen op doelman Evert van Schepen af, maar zag zijn poging via de doelman net naast hobbelen.

Even later redde de doelman ook in een 1 tegen 1 situatie met
Lieuwe de Roos, maar de rebound werd op kolderieke wijze door een Stienser verdediger over zijn eigen doelman gekopt: 2-3. Nadat Ronaldo Jansen door de gastenaanvoerder uit de wedstrijd werd getrapt (slechts geel), was het uitgerekend diens vervanger Jilt Venema die in de laatste minuut voor de gelijkmaker zorgde. In die minuut kreeg de thuisploeg een vrije trap halverwege het speelveld. De gasten kregen de bal niet adequaat weggewerkt, waarna Lieuwe de Roos de bal opnieuw voor bracht en Jilt Venema doelman Van Schepen kansloos liet: 3-3.

In de blessuretijd leek SC Stiens alsnog de drie punten mee te nemen, toen doelman Heidstra al was gepasseerd. Dennis Stienstra schoot zijn goalie echter te hulp en wist zo een punt veilig te stellen.