Taalakkoord getekend in bieb Surhuisterveen

SURHUISTERVEEN - De gemeente Achtkarspelen is sinds mededeelnemer van het Taalakkoord. Wethouder Jouke Spoelstra ondertekende dit akkoord vorige week woensdag in de vernieuwde bibliotheek in Surhuisterveen.

Het betreft het Taalakkoord van Noord-Fryslân en de Waddeneilanden. Het is een initiatief vanuit de overheid voor het verbeteren van taalvaardigheid en het tegengaan van laaggeletterdheid. De partners in het taalakkoord Noord-Fryslân en de Waddeneilanden zijn in dit geval de gemeenten in Noord- Fryslân, Stichting Lezen en Schrijven, het Friesland College en Bibliotheken Noord Fryslân.

Het tegengaan van laaggeletterdheid is één van de drie speerpunten van Achtkarspelen. Vorige week woensdag presenteerden Ferenc Jacobs (projectleider digitale geletterdheid) en Marike Wiggers (consulent digitale geletterdheid) van Bibliotheken Noord Fryslân, de nieuwe Digi-Taalhuis Plus website. Op de website kunnen mensen terecht die meer willen weten over digitale vaardigheden. De website digitaalhuisplus.nl is tot stand gekomen met behulp van de gemeente Achtkarspelen, Stichting ROOBOL, Convident, Studio Mink, Bonopoly en Bibliotheken Noord Fryslân.