De g-korfballers van KV Oerterp deden mee aan het toernooi in eigen dorp.
De g-korfballers van KV Oerterp deden mee aan het toernooi in eigen dorp. Foto: Goffe van Dijk

Zonovergoten starttoernooi g-korfballers Oerterp

URETERP - Zaterdag 14 september was Korfbalvereniging Oerterp weer gastheer voor alle g-korfbalteams uit Noord-Nederland. Zo'n 65 korfballers, spelend in elf teams, namen deel aan het toernooi.

Clubs uit Assen, Groningen, Emmeloord, maar ook van dichterbij, uit Gorredijk, Buitenpost, Wolvega en Leeuwarden, streden op de Ureterper grasmat. KV Oerterp heeft achttien spelers en nam deel met drie teams.

Dankzij sponsor Hart in Friesland hebben de spelers een prachtige outfit. Er waren enkele verrassingen. Voor de organisatie was dat het bezoek van wethouder sportzaken van Opsterland Libbe de Vries. Hij bleek zeer geïnteresseerd en had duidelijk affiniteit met de doelgroep.

Voor de spelers kwam de verrassing aan het eind van het toernooi: een professionele teamfoto voor elke speler. Fotograaf Goffe van Dijk van Fotorette Ureterp met zijn team werd met een applaus hiervoor hartelijk bedankt.

Elke maand vindt in twee poules een toernooi plaats, waarbij de clubs afwisselend gasten ontvangen. Het seizoen loopt tot en met mei. In juni vindt dan altijd een regionaal of nationaal 'Special Olympics'-spektakel plaats. Volgend jaar hopen de Ureterpers in Den Haag van de partij te zijn.

Training g-korfbal

Interesse in g-korfbal? In de nationale sportweek, tussen 20 en 29 september, wordt er op je komst gerekend bij de training van donderdag de zesentwintigste van 19.00 tot 20.00 uur.

Zowel spelers als trainers en begeleiders zijn welkom om dan een kijkje te nemen op het korfbalveld op complex De Griene Greide in Ureterp.