CSG Liudger start met gemengde
onderbouwklas praktijkonderwijs/vmbo

BURGUM - Met ingang van dit schooljaar biedt CSG Liudger een gemengde onderbouwklas praktijkonderwijs/vmbo aan. De klas is bedoeld voor leerlingen die zich op de grens van het praktijkonderwijs en vmbo bevinden. Door dit traject krijgen ze de kans om door te stromen naar het vmbo.

Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) heeft 30 scholen in Nederland aangewezen als pilotschool. Deze scholen krijgen komend schooljaar de kans om de onderbouwklas vorm te geven. Zo ook CSG Liudger locatie De Ring (praktijkonderwijs) en CSG Liudger locatie Splitting (vmbo).

Gemengde onderbouwklas

In Drachten zijn dit jaar, na zorgvuldige selectie, 8 leerlingen gestart in deze gemengde onderbouwklas. In deze klas krijgen ze extra begeleiding, les in een kleinschalige omgeving en de mogelijkheid om zich in 3 jaar in plaats van 2 jaar voor te bereiden op de bovenbouw van het vmbo.

"De leerlingen volgen de vakken Nederlands, Engels, biologie en wiskunde op locatie Splitting en de praktijklessen op De Ring," aldus Arend Liebe, directeur locatie De Ring.

Meer informatie over de gemengde onderbouwklas staat op www.csgliuger.nl/dering.