Sikma van Drachtster Boys.
De tweede goal door Tjitske Sikma van Drachtster Boys. Foto: Tibbesma Fotografie.

Bekerwinst Boys

ZWOLLE - Sinds de Zwolse vrouwen van Exstudiantes Zwolle/Schuurman Bouwadvies in de Eredivisie voetballen hebben de Drachtster zaalvoetbalvrouwen nog nooit gewonnen in Zwolle en dat was ook nu weer te merken.

De Drachtster keepster Anna Reit sma werd gepasseerd, waarna het 1-0 werd. Daarna werd een Drachtster aanval, opgezet door Aafke de Hoek en Esther van Toledo, bekroond door Jessie Prijs met een schot in de korte hoek van het Zwolse doel: 1-1. De tweede helft was een kopie van de eerste, waarbij aangetekend dat Drachtster Boys/HR Piping beter anticipeerde op de counters van de tegenstander. Na acht minuten zetten de Drachtster vrouwen een mooie aanval op, die afgerond werd door Tjitske Sikma bij de tweede paal op aangeven van Simone Hofer: 1-2, tevens de eindstand. Vrijdag 27 september speelt Drachtster Boys/HR Piping uit in Alkmaar tegen Team Alkmaar/Sportstars vanaf 20.40 uur.