Flamingo's (geel-rood tenue) verloor nipt van KV Harkema.
Flamingo's (geel-rood tenue) verloor nipt van KV Harkema. Foto: Ingezonden

Flamingo's afgetroefd door Harkema

BUITENPOST - De korfbalderby tussen Flamingo's uit Buitenpost en KV Harkema kende een spannend verloop. Met het kleinst mogelijk verschil bij de stand 16-17 trokken de Harkieten de winst naar zich toe.

Mede dankzij twee strafworpen ging Harkema met 0-3 vliegend van start. Flamingo's creƫerde veel kansen, maar vond de korf maar moeizaam. Hardwerkend kropen de geelhemden langzaam dichterbij. Wieger van der Wolf scoorde in de vierentwintigste minuut met 5-5 de gelijkmaker. Dankzij een door door Herman Pilat benutte strafworp kon Flamingo's met een 7-6 voorsprong gaan rusten. Deze lijn werd in de tweede helft aanvankelijk goed doorgetrokken. Dankzij een treffer van Tjerk Hamstra bereikten de Buitenposters een maximale voorsprong van 12-8.

Met nog tien minuten te gaan stond er een gelijke stand van 13-13 op het scorebord. Vanaf dat moment kwam Harkema steeds op een kleine voorsprong. Flamingo's kwam nog eenmaal terug tot 15-15, maar een weggegeven strafworp en een knap schot brachten Harkema op 15-17. Met een prima omdraaibal scoorde de sterk spelende Thea Baas in de laatste minuut nog 16-17, maar de tijd voor meer ontbrak. Flamingo's moest deze keer de eer aan Harkema laten. Scores Flamingo's: Thea Baas (5), Herman Pilat (4), Tjerk Hamstra (3), Wieger van der Wolf (2), Marrit Postma, Joukje Stuursma.