Blijheid overheerst bij de korfballers van Veenwouden na een
overwinning tegen KC De Pein.
Blijheid overheerst bij de korfballers van Veenwouden na een overwinning tegen KC De Pein. Foto: Ingezonden

Winst Quick'21/V&V en underdog Veenwouden

ROTTEVALLE - De korfbalcompetitie is inmiddels weer van start gegaan. In onderstaand overzicht de prestaties van de regionale verenigingen.

Zondag stond voor Wêz Handich/DOW uit Rottevalle en Eastermar de derde wedstrijd van het veldseizoen op het programma. Tegenstander was Kios uit Ruinerwold. De ruststand was 9-10 in het voordeel van Kios. Na de hervatting kwam de ploeg uit Ruinerwold weer op twee doelpunten voorsprong: 9-11, en de ploeg van coach Pieter Alberda kwam enkele minuten later weer op gelijk hoogte. Uiteindelijk resulteerde dit in een 18-18 stand met nog een minuut te spelen. In één van de laatste aanvallen van Kios kreeg de combinatie uit Rottevalle en Eastermar een strafworp tegen: 18-19. De wedstrijd leek verloren voor de blauwhemden, maar in de laatste aanval kreeg Wêz Handich/DOW nog een strafworp mee. De eindstand kon daarmee nog tot 19-19 gebracht worden.

Quick'21/V&V

Quick'21/V&V (Oudega/Garyp) maakte het onnodig spannend tegen AKC uit Almelo, maar won wel. Jan Jacob van der Zee en Jetze de Jong mochten het spits afbijten met twee doelpunten. De spelers zaten duidelijk goed in de wedstrijd. Binnen 'no time' sloeg de combiclub een gat van zes doelpunten (15-9). Net voor rust werd er nog in het voordeel gescoord van de bezoekers. Rust 15-10. De ploeg uit Almelo zette daarna een eindsprint in en wist terug te komen tot 15-15. Vervolgens pakten ze zelfs de voorsprong. De Tukkers gaven zich dus niet zomaar gewonnen. In de slotfase was het Arjen Brander die deze zaterdag de matchwinner werd met maar liefst drie doelpunten. Eindstand 22-19.

KV Veenwouden

Underdog Veenwouden won van kampioenskandidaat De Pein. Vol goede moed begon Veenwouden aan de wedstrijd en dit betaalde zich al na enkele seconden uit: Agnes de Boer scoorde met een afstandsschot. Ook De Pein had niet lang nodig om het vizier op scherp te krijgen en na vijf minuten stond het 1-2. Veenwouden wist zich hiervan knap te herstellen en liep door onder andere een afstandsschot van Marit Haisma en Meindert Tangerman uit tot 6-4. Na het rustsignaal kwam De Pein sterk uit de kleedkamer en boog al snel de achterstand om naar een 6-8 voorsprong. Hierna herpakte Veenwouden zich en na doorloopballen van Anne Dirk en Han Vastenhoud stond het weer gelijk. De Pein gaf zich nog niet gewonnen en scoorde snel een tegendoelpunt. Hierna nam Veenwouden de controle over en liep uit tot 11-9. In de laatste twee minuten kwam De Pein nog terug tot 11-10, maar Veenwouden sleepte zo de eerste punten van dit seizoen binnen.

Doelpunten Veenwouden: Marit Haisma en Meindert Tangerman beiden drie, Anne Dirk Hietkamp twee, Agnes de Boer, Nienke van Breeden en Han Vastenhoud allen één doelpunt.