Ds. Oscar Lohuis spreekt regelmatig in 
kerken.
Ds. Oscar Lohuis spreekt regelmatig in kerken. Foto: Ingezonden

Ds. Oscar Lohuis over Israël en de kerk

FEANWALDEN - Op donderdag 3 oktober is er in Veenwouden een studieavond met ds. Oscar Lohuis, spreker voor Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover hij spreekt is: de verhouding tussen Israël en de Kerk.

De bijeenkomst vindt plaats in de Johanneskerk, Haadstrjitte 6 in Fean wâlden. De aanvang is om 20.00 uur en de toegang is gratis. Er is verkoop van producten uit Israël. "De verhouding tussen Israël en de Kerk in de kerkgeschiedenis heeft eeuwenlang de vervangingstheologie gedomineerd. Vanuit de vervangingstheologie is het gangbaar geworden om voor Israël in het Oude Testament 'de kerk' te lezen en voor Jeruzalem 'het hemels Jeruzalem'. Toch blijken profetieën over Israël in onze tijd letterlijk uit te komen. We zien nu dat God zijn volk niet verstoten heeft maar hen terugbrengt uit de volken naar Zijn land. Want in de tijd waarin wij leven is het herstel van Israël toch wel een van de meest bijzondere aspecten daarvan. De wederkomst van Jezus zal niet buiten Israël omgaan. Zacharia 12 bepaalt ons bij de strijd om Jeruzalem die in het einde der tijden heviger zal worden. De contouren van deze eindstrijd kunnen we nu al duidelijk waarnemen."

Ds. Oscar Lohuis was in het verleden verbonden aan de baptistengemeenten in Meppel en Emmeloord. Vanaf 2007 is hij vrijgesteld om zich helemaal te geven aan de Woordverkondiging als rondreizende prediker, evangelist en Bijbelleraar.