Sunny Side Jazzband in de Schierstins

FEANWALDEN – Het nieuwe muzikale seizoen van de Schierstins in Feanwâlden begint op zaterdag 28 september met een concert van de Sunny Side Jazzband uit Overijssel. Het optreden begint om 20.00 uur.

Sunny Side Jazzband wordt gevormd door louter ras-jazzmuzikanten met vele jaren ervaring in het traditionele dixieland- en swing genre. De band neemt het publiek mee naar de glorietijd van grote jazzlegenden als Louis Armstrong, Sidney Bechet, Bobby Hackett en Eddie Condon. Het geluid van het orkest doet veelal denken aan dat van de Dutch Swing College Band en van de legendarische Ted Easton Jazzband.

Een fantastisch solide 'background' van banjo/gitaar, contrabas en slagwerk bieden een perfecte basis voor de collectieven en soli van blazers op de voorste rij.

De band speelt nagenoeg alle bekende dixieland-hits: Basis Street Blues, When You're Smiling, Oh Baby, Hello Dolly, Petite Fleur, Deed I Do, Wild Cat Blues, Ol' Miss Rogg en Swing that Music.

Een voor de Schierstins bekende speler is Peter Swart uit Nijverdal, die in andere bands opviel door zijn geweldige klarinet- en saxofoonspel.
De andere muzikanten zijn Petro Wijnen (trompet), Gerrit Baas (trombone), Anne van der Wal (banjo/gitaar), Eric van Buijsen (stringbas) en René Maertens (slagwerk).

Meer informatie en muziekfilmpjes zijn te vinden op de website www.sunnysidejazzband.nl.