Iedereen mag aanschuiven bij De Langste Tafel.
Iedereen mag aanschuiven bij De Langste Tafel. Foto: Harry van der Linde

De Langste Tafel in Drachten en Dokkum

DRACHTEN/DOKKUM - Op donderdag 3 oktober om 17.00 uur organiseert Sûnenz voor alweer de zevende keer op rij De Langste Tafel. Tijdens dit jaarlijkse evenement schuiven bezoekers aan bij lange eettafels voor een gezellige avond met heerlijke gerechten.

Wegens het succes van voorgaande edities kan men dit jaar aanschuiven bij maar liefst drie locaties: Sûnenz in Drachten, De Waadwente in Dokkum en de Miente in Gorredijk. De lange eettafels worden georganiseerd in het kader van de Week tegen de Eenzaamheid. Iedereen, jong en oud, is van harte uitgenodigd voor deze gezellige avond. Samen eten is een leuke manier om saamhorigheid te creëren en je verbonden te voelen met de mensen om je heen. Tijdens De Langste Tafel van voorgaande jaren schoven wel meer dan 700 mensen aan. "Dat record gaan we dit jaar uiteraard proberen te verbreken. Samen staan we sterk tegen eenzaamheid".

De gerechten worden gezamenlijk bereid door de Voedingsdienst van ZuidOostZorg en Restaurant Bysûnder. Alle gerechten zijn met zorg bereid en hebben een Fries tintje. Zo kunt u tijdens het hoofdgerecht smullen van verschillende stamppotten en een stoofpotje, allen bereid met verse streekproducten. U krijgt een compleet menu voorgeschoteld, inclusief voor- en nagerecht. De kosten voor deze avond zijn €5 per persoon (exclusief drankjes). Aanmelden kan via de website: www.sunenz.nl, via info@sunenz.nl of telefoonnummer: 0512 - 30 53 24 (maandag tot en met vrijdag 8.00 tot 15.30 uur). Reserveren kan tot en met september.

De Langste Tafel wordt georganiseerd op de volgende locaties: Neibertilla, Burg. Wuiteweg 140, Drachten, De Miente, De Hoop 2, Gorredijk, De Waadwente, Birdaarderstraatweg 68, Dokkum.