Thamar Haak is één van de exposanten in Marktzicht.
Thamar Haak is één van de exposanten in Marktzicht. Foto: Ingezonden

Eendaagse expositie 'Galerie Marktzicht'

DRACHTEN - Op zondag 29 september vindt de eendaagse expositie 'Zicht op het Gezicht' plaats in Café Marktzicht aan de Oudeweg 14 in Drachten, dat speciaal voor die dag weer omgedoopt wordt tot Galerie Marktzicht. Drie kunstenaars tonen van 13.00 tot 18.00 uur uiteenlopende portretten.

De getoonde werken van de kunstenaars Thamar Haak (olieverf), Hilda van der Veen (acrylverf) en Erik de Boer (olieverf) zijn qua beeld zeer uiteenlopend.

Ook hun bevindingen van het onderwerp zijn alle drie heel anders, maar samen laten ze duidelijk hun liefde zien voor het menselijke figuur en het gezicht.

De schilderijen van Thamar Haak zijn gebaseerd op geschiedenis, leven en dood, mens en maatschappij. Ze werkt vrij en figuratief. Hilda van der Veel tracht in haar werk beeldend vorm te geven aan de weerloosheid van de mens en het verweer daartegen. Hoe verzoent de mens zich met het dagelijks bestaan, met de dood, de naakte waarheid.

Erik de Boer is een zeer veelzijdig kunstenaar, echter toont hij nu alleen een deel van zijn portretten. Hij vindt de geestdrift van de mens en hoe die reageert op wat die ervaart zeer fascinerend en probeert met zijn werk deze reacties los te maken bij de mens.

De drie kunstenaars tonen hun portretten in deze derde editie van Galerie Marktzicht met de eendaagse expositie Zicht op het Gezicht.

Na 29 september is de expositie weer verdwenen, dus u bent van harte welkom in Galerie Marktzicht voor kunst en koffie.