Kids open dag in dierenasiel Drachten

DRACHTEN - Op 28 september organiseren dierenasiel De Swinge en Dierenambulance De Wouden in Drachten een speciale Kids Open Dag.

Jonge dierenvrienden, maar ook andere geïnteresseerden, zijn van harte welkom om van alles te ontdekken en te leren over het reilen en zeilen van een dierenasiel en een dierenambulance. Hoe ziet een dierenartskamer er uit? Welke attributen gebruiken de vrijwilligers op de dierenambulance? Hoe maak je een konijn happy?

Dierenasiel De Swinge en Dierenambulance De Wouden maken onderdeel uit van de Dierenbescherming. "Ieder jaar organiseren we een open dag. Dit jaar hebben we gekozen voor het thema 'Kids' omdat we het erg belangrijk vinden dat kinderen al vroeg leren op een respectvolle manier met dieren om te gaan. Tijdens de Kids Open Dag geven we de kinderen op een speelse manier informatie en kunnen ze met eigen ogen zien hoe je dieren benadert. Maar ook voor volwassenen is het een interessante dag. We vertellen over het werken op de dierenambulance en in het asiel, kinderen kunnen even in de huid van de dierendokter kruipen of zich laten schminken. Tijdens de open dag kun je ook een kijkje nemen in de verblijven van de katten en konijnen. Bij de hondenverblijven is dat niet mogelijk, dat betekent te veel onrust voor de dieren."

Je bent welkom op zaterdag 28 september van 11.00 tot 16.00 uur aan het Grasland 114 in Drachten. Goed om te weten: je mag geen eigen hond meenemen naar de open dag. Dit veroorzaakt te veel onrust bij de aanwezige asielhonden.