Modellen staan centraal op de studieavonden van Hetty Combs.
Modellen staan centraal op de studieavonden van Hetty Combs. Foto: Ingezonden

Maandelijks studeren op model

DOKKUM - Iedere laatste vrijdag van de maand staat het atelier van Hetty Combs in Dokkum open voor collega's en gevorderde schilders om een avond lang te studeren op een model. Deze aloude studiemethode is met de opkomst van tekenen en schilderen naar foto's in het vergeethoekje terecht gekomen.

Het wordt als een van de moeilijkste onderwerpen in de schilderkunst gezien: het maken van een goed portret- of modelschilderij. De meeste kunstschilders gebruiken foto's of filmpjes voor het maken van realistisch werk en daar is niets mis mee, zolang "je maar weet wat je doet". Een plaatje van een plaatje maken is niet vergelijkbaar met een studie naar de werkelijkheid waar constante keuzes moeten worden gemaakt over compositie, afmetingen, (ver)houdingen en tal van andere zaken. Voor collega beeldend kunstenaars en gevorderde schilders wordt er vanaf vrijdag 27 september iedere maand een studieavond georganiseerd in Dokkum.

Er wordt gewerkt met eigen materiaal en er wordt een kleine bijdrage gevraagd voor het model. De studieavond Model is in het atelier van Hetty Combs in de voormalige Groen van Prinstererschool aan de Van Kleffenstraat. Info en aanmelding via info@combsartprojects.com of telefonisch 06-16480635. Tevens aanmelding mogelijk voor modellen (naakt en gekleed, met voorkeur voor een maatje meer).