Broekster Boys tikt Oerterp in tweede helft van de mat

DAMWALD - De laatste bekerpoulewedstrijd tussen de al twee geplaatste teams Broekster Boys en VV Oerterp was zaterdag allesbehalve spannend. Broekster Boys domineerde het spel vanaf de eerste minuut.

In tegenstelling tot de voorgaande wedstrijden werd er verzorgd en nauwkeurig gespeeld. Ruerd Kloosterman opende de score met een hard en geplaatst schot. Hedgar Hoekstra maakte een paar minuten later al de 2-0 vanuit een snelle counter. Na rust kwam Oerterp meteen op 2-1 en schudde daarmee Broekster Boys wakker. De thuisploeg begon daarna te swingen en liet Oerterp alle hoeken van het veld zien. Het leidde al snel tot 3-1 van Piet Wessel Dijkstra. Toen Vincent Hoekstra met een strafschop de 4-1 binnenschoot (na overtreding op Jonathan Sabuni), liet Oerterp zich vervolgens naar de slachtbank leiden. Het laatste half uur was genieten voor Broekster Boys-supporters, dankzij nog drie schitterende doelpunten. Piet Wessel Dijkstra maakte er eerst nog twee en dus een hattrick, voordat Delachance Sabuni de eindstand op 7-1 bracht.

Zaterdag speelt Broekster Boys tegen promovendus Leeuwarder Zwaluwen. Een pracht affiche op het nieuwe sportcomplex van Leeuwarder Zwaluwen, Middelzeelaan 18A (sportpark Nijlân). Aanvang wedstrijd 14.30 uur.