Wêz Handich/DOW wint ook tweede competitieduel

HARDENBERG - Zaterdag stond voor de korfballers van Wêz Handich/DOW uit Rottevalle en Eastermar een uitwedstrijd tegen Juventa uit Hardenberg op het programma. Deze werd gewonnen.

Wêz Handich/DOW kon moeilijk tot goed spel komen. Zo werden er bijvoorbeeld wel goede kansen gecreëerd, maar verzuimden de blauwhemden de kansen af te maken. Dit werd grotendeels gecompenseerd door werklust. De ruststand bedroeg daarom een 9-10 voorsprong voor de ploeg van coach Pieter Alberda.

De tweede helft begon uitstekend voor de blauwhemden. Binnen vijf seconden werd er gescoord: 9-11. Maar deze goede herstart kreeg geen dito vervolg. Binnen enkele minuten wist Juventa de score weer gelijk te trekken. 11-11. Wêz Handich/DOW toonde echter veerkracht en tien minuten voor het einde stond de ploeg met 14-17 voor. Wederom liet Juventa de moed niet varen en met nog een minuut te spelen kwam de ploeg uit Hardenberg weer langszij: 18-18. De wedstrijd leek op een puntendeling af te stevenen, tot Wêz Handich/DOW in de laatste seconden van de wedstrijd nog een strafworp meekreeg: 18-19. Vervolgens kreeg Juventa nog één aanval, maar na een aanvallende fout kreeg Wêz Handich/DOW nog eenmaal de bal en gooide de wedstrijd definitief in het slot: 18-20. De blauwhemden staan nu met vier punten en een doelsaldo van plus 3 eerste in de poule.