Doelpuntenmaker Simone Hofer met op de achtergrond Esther van 
Toledo van Drachtster Boys/HR Piping.
Doelpuntenmaker Simone Hofer met op de achtergrond Esther van Toledo van Drachtster Boys/HR Piping. Foto: Tibbesma Fotografie.

Winst zaalvrouwen Drachtster Boys/HR Piping

DRACHTEN - De zaalvoetbalvrouwen van Drachtster Boys/HR Piping zijn de competitie goed gestart met winst tegen zvv Den Haag.

Bij de start van een nieuw seizoen moeten weer nieuwe speelsters ingepast worden en dat kost tijd. De staf van Drachtster Boys/HR Piping had zich voorgenomen dat dit inpassen sneller moest dan het vorig seizoen. Immers, toen werden er in de eerste seizoenshelft te veel punten gemorst.

Geblesseerde nieuwelingen

Van de zes nieuwelingen zijn er drie geblesseerd (Benthe Huijsman, Marije Procee en Amber Werkman) en de overige drie speelsters (Simone Hofer, Daphne de Jong en Mellanie Elzinga) stonden gereed voor hun première in het team van Symen Abe Hoekstra.

De wedstrijd tegen zvv Den Haag kwam wat moeizaam op gang. Beide teams speelden zeer afwachtend en in een laag tempo.

Een en ander leidde tot wat kleine kansjes. Aan Haagse zijde van met name spits Romy Scherpenzeel en aan Drachtster kant had Jessie Prijs de bal voor het intikken, maar door een sliding van een Haagse verdediger werd dit voorkomen.

Openingsgoal

Tot de negentiende minuut bleef het 0-0. Door een snelle spelhervatting van keepster Anna Reitsma kwam Simone Hofer in balbezit en heel beheerst schoof zij de bal tussen de benen van keepster Lisa Franken door: 1-0. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft lag het tempo aan beide zijden iets hoger, maar tot echte kansen leidde het nog niet meteen.

Fraaie treffer Prijs

In de eenendertigste minuut werd een aanval van Drachtster Boys/HR Piping afgeslagen, maar de bal kwam toch nog voor de voeten van Mellanie Elzinga, die wel raad wist met dit buitenkansje en de 2-0 aantekende.

De 3-0 van Jessie Prijs was van buitengewone schoonheid. Vanaf de helft van de Drachtster vrouwen werd er in zes balcontacten voor gezorgd dat debutante Daphne de Jong de bal kort kon spelen op Jessie Prijs, die de bal onberispelijk binnenschoot.

Samen met de rest van het team lieten de debutanten zien dat zij gereed zijn voor een mooi seizoen in de Eredivisie. Vrijdagavond speelt Drachtster Boys/HR Piping uit in Zwolle tegen Exstudiantes Zwolle/Schuurman, de eerste bekerwedstrijd uit een serie van vier.

De selectie van het zaalvoetbalteam Drachtster Boys/HR Piping vrouwen 1 bestaat uit: Anna Reitsma (keepster), Marleen Reenders, Esther van Toledo, Tjitske Sikma, Lisanne Kempe, Jessie Prijs, Mellanie Elzinga, Simone Hofer, Sieta de Vries, Daphne de Jong en Richelle Gordijn (keepster).