ONT bekert verder na winst op Zeester

OPEINDE - ONT bereikte de knock-out-fase van de voetbalbekerstrijd, maar erg moeizaam, tegen vijfdeklasser Zeester uit Zoutkamp. De 0-1 ruststand werd in de tweede helft omgebogen naar een 3-1 overwinning en daar was, wat veldverhouding betreft, ook niets op af te dingen.

Zeester was niet naar Opeinde afgereisd om als kanonnenvoer voor ONT te dienen. De Zoutkampers loerden op de counter en beloonden zich na negen minuten met een 0-1 voorsprong. Na rust veranderde het spelbeeld. ONT gaf meer gas en de balsnelheid ging omhoog. Door doelpunten van Jurjen Veenstra, Noël Mulder en Dion Smits werd het 3-1. ONT bleef in de bekerpoule zonder puntenverlies en zo werd de knock-out-fase bereikt. Zaterdag is de ouverture van de competitie thuis tegen SC Twijzel om 15.00 uur.