Drachtster korfballers verliezen thuis

DRACHTEN - Korfbalvereniging KV Drachten/Van der Wiel verloor haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen in de Overgangsklasse A van kampioenskandidaat KV Sparta Zwolle met 15-17.

De Drachtsters liepen de hele eerste helft achter de scores van Sparta aan. Beide ploegen zochten de kleedkamer op met een ruststand van 10-12. Na de rust werd de lijn van de eerste helft doorgezet. Drachten naderde Sparta continu op één doelpunt, maar kwam maar niet op gelijke hoogte, ook al omdat drie strafworpen op rij werden gemist. Sparta liep uit tot 13-17 en gooide hiermee de wedstrijd in het slot. Zaterdag zal Drachten haar derde competitieduel uitvechten met KV NKC '51 in Nijverdal. De scores voor Drachten: Ilse van der Meulen 4, Jennie Terpstra 4, Wim Braam 3, Anouk de Boer 2, Jenmar de Graaf 1, Welmoed Bauer 1.