De tennissers van De Leechkamp uit Burgum, die het toernooi wonnen.
De tennissers van De Leechkamp uit Burgum, die het toernooi wonnen. Foto: Ingezonden

De Leechkamp tenniskampioen Tytsjerksteradiel

HURDEGARYP - Onder fantastische weersomstandigheden is op zaterdag 14 september voor de tiende keer het jaarlijkse Tytsjerksteradiel Tennis Toernooi gehouden op het Galefjild in Hurdegaryp.

Wederom deden alle vijf de verenigingen van de gemeente (De Leechkamp uit Burgum, 't Akkerlân uit Garyp, De Trynwâlden uit Oentsjerk, De Marslach uit Eastermar en Galefjild uit Hurdegaryp) mee. De Marslach had daarbij wat hulp nodig van de andere verenigingen, omdat ze zelf te weinig heren konden mobiliseren.

Om 10.00 uur werd het startsignaal gegeven voor de eerste van vijf speelronden van ieder drie kwartier. Hierbij streden koppels in de categorieën heren dubbel, dames dubbel en gemengd dubbel éénmaal tegen dezelfde koppels van de andere verenigingen. Na drie ronden was er een lunchpauze, waarin alle deelnemers zich te goed konden doen aan soep, broodjes, salade en fruit. Ook dit gebeuren was door Galefjild prima verzorgd. Gesterkt en gelaafd was een ieder daarna weer paraat voor de laatste twee ronden.

Om 16.00 uur waren alle dertig wedstrijden gespeeld en klonk het eindsignaal. Tijdens de gezellige nazit, onder het genot van diverse borrelsnacks en drankjes, kwamen ze tot het hoogtepunt van deze dag: de bekendmaking van de uitslag en de uitreiking van de wisselbeker. De Leechkamp is overtuigend kampioen geworden met elf gewonnen wedstrijden. Tweede werd Trynwâlden en derde Galefjild. Hierdoor verhuist de grote wisselbeker vanuit Hurdegaryp naar Burgum.