Harm Vrij van 't Fean'58 (tweede van links) belaagd door GOMOS-
verdedigers.
Harm Vrij van 't Fean'58 (tweede van links) belaagd door GOMOS- verdedigers. Foto: Jan Anne Vrij

't Fean '58 bekert door na winst tegen GOMOS

SURHUISTERVEEN – Zondag eersteklasser GOMOS was de derde hindernis voor 't Fean 58 in een vooraf als zwaar ingeschatte poule. Na de onnodige nederlaag tegen Jubbega en de fraaie winst op Rolder Boys moest er zaterdagavond worden gewonnen tegen de Drenten uit Norg. Dat gebeurde ook, middels een ruime 4-1 overwinning.

"Best was het niet", vond Minno van der Werff. De assistent van hoofdtrainer Mark Bosma wilde met zijn uitspraak waarschijnlijk de euforie bij de aanhang ietwat relativeren. Misschien terecht, want dit soort wedstrijden is wellicht niet gelijkwaardig aan competitievoetbal. Zaterdag immers wacht Nijland, altijd al een niet te onderschatten opponent. Het neemt niet weg dat het Feanster vlaggenschip een goede indruk maakt in de voorbereiding op een op het oog prachtig seizoen in de tweede klasse.

Al na vier minuten spelen kwam de thuisclub middels een prachtige treffer van Erwin Vos op voorsprong. Het inspireerde de sterk verjongde blauwhemden zozeer, dat de gasten alle zeilen moesten bijzetten om in de wedstrijd te blijven. Dat slaagde totdat Erwin Vos alert reageerde op geblunder in de defensie, met dank aan stoorzender Erwin Tabak van de Drentse tweedeklasser. De 2-0 voorsprong kon niet over de theepauze worden getild omdat de gasten geblunder in de thuisclub-defensie afstraften. Ivo Drent zorgde voor de aansluitingstreffer. De tweede helft was van een minder niveau dan het eerste bedrijf met evenwel twee hoogtepunten. Invaller Frank ten Hoeve toonde maar weer eens zijn koelbloedigheid en rondde een fraaie voorzet van André van der Molen knap af: 3-1. Erwin Tabak kreeg bijkans een staande ovatie met zijn prachtige treffer die ervoor zorgde dat met de 4-1 overwinning plaatsing werd afgedwongen.