Penta start met dubbele winst

DRACHTEN - Zowel de dames als de heren basketballers van Penta uit Drachten wonnen zaterdag thuis hun eerste wedstrijd.

De dames, dit seizoen versterkt met Mirjam Posthuma en Esther van der Sluis, begonnen onwennig tegen het Groningse Groen Uilen 4 en kwamen snel op achterstand. Na een time-out herstelden ze zich, en eindigden het eerste kwart met 12-9. Daarna kwamen de Penta-dames niet meer in gevaar. Eindstand 58-42.
De heren, versterkt met Martijn Wielinga, Henk Bloemsma en Michiel Bossink, waren door playing coach Edo Slump op scherp gezet tegen Moestasj 1 uit Groningen. De thuisploeg nam meteen de teugels in handen. Eind eerste kwart was het 21-10 en eindstand 75-38.

VV Buitenpost
onderuit met 3-0

PUTTEN - Voetbalvereniging Buitenpost heeft de goede competitiestart geen vervolg kunnen geven. Zaterdag werd tegen SDC Putten met 3-0 verloren. Trainer Jasper Bouma. "Wij hebben weinig weggegeven, maar als team waren we niet goed genoeg. Snel vergeten en ons richten op de thuiswedstrijd tegen Purmersteijn".