Wijn en spijs beleving in Fryslân vindt plaats van 18 tot en met 22 september

TWIJZEL - Van 18 tot en met 22 september organiseren restaurant ´t Havenmantsje en Wijngaard de Frysling uit Twijzel een Wijn & Spijs beleving in Fryslân.

In een gastronomische samensmelting kookt Meesterkok Marco Poldervaart samen met Jouke Piet Drijfhout en Evert Matla midden in de wijngaard bijzondere gerechten van lokale producten in combinatie met Frysling wijnen. Wijngaard de Frysling bij Twijzel onderhoudt op 1,5 hectare op holistische wijze zes nieuwe druivenrassen. Frysling is in 2018 uitgeroepen tot beste wijngaard van Nederland en België. Tussen de gangen door nemen wijngaardeniers Douwe en Jantiene Broersma je mee door hun wijngaard en vertellen ze gepassioneerd over wijnbouw in Nederland. Tickets voor lunch of diner zijn te bestellen via Eventbrite.

Dorpsraad succes

GERKESKLOOSTER/STROOBOS - De eerste avond speciaal voor ondernemers uit het tweelingdorp Gerkesklooster/Stroos werd begin september gehouden en goed bezocht. De meningen werden gepolst over de verlaging van de maximum snelheid langs het Hoendiep en een eventuele vangrail. Daarnaast werd duidelijk dat de ondernemers zich zorgen maken over de stikstofuitspraak van de Raad van State en het mogelijk aanwijzen van De Mieden als Natura2000-gebied.